• Twitter
  • Facebook
Credits: Emdee, Maciej Zgadzaj, Wikipedia

Vandaag viert Limahl zijn 64e verjaardag. Gefeliciteerd! Hij werd bekend als de zanger van de Britse band Kajagoogoo, die in de eighties succesvol was. Zijn carrière startte in de musical wereld,  waar hij speelde in de productie van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In 1981 verscheen Limahl als figurant, in de video van Adam and the Ants’ nummer één UK single “Stand and Deliver”.

Zijn eerste band, waar hij in speelde, was Vox Deus. Heuse punk! Een kort avontuur, want hij stapte over naar de band Crossword. Ook daar hield hij het niet lang vol. Daarna deed zich een mooie kans voor: de band Art Nouveau zocht een zanger en zij gaven Chris Hamill (zoals hij werkelijk heet) een contract, later veranderde hij zijn naam naar een artiestennaam: Limahl. Hij verzon de nieuwe naam voor de groep. Het werd Kajagoogoo. Hij kwam op het idee, vanwege zijn kleinere neefje.  Deze was in die tijd nog een baby en tja, baby’s maken over het algemeen het geluid: gagagoogoo.

Drie hits schreef de band op zijn naam: “Big Apple”, “Turn Your Back On Me” en natuurlijk “Too Shy”, hun grootste hit. Het succes van de band was van korte duur, want eind 1985 stopt de groep. Christopher Hamill gaat echter door  als solo zanger. Zijn achternaam draaide hij om en zo ontstond zijn artiestennaam Limahl. Met ‘Neverending Story’, geproduceerd door Giorgio Moroder, scoorde hij in Europa en Amerika. Het nummer kwam uit de gelijknamige fantasy film, die succesvol was.  Dankzij de Netflix-serie “Stranger things” kwam Limahl’s single ‘Neverending story’ enkele jaren terug opnieuw in de belangstelling en leverde het hem behalve miljoenen streams, vooral een extra zakcentje op.

 
Translate »
Share This