Vandaag viert Limahl zijn 62e verjaardag. Hij was de zanger van de Britse band Kajagoogoo, die in de eighties succes vol was. Zijn carrière startte in de musical wereld,  waar hij speelde in de productie van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In 1981 verscheen Limahl als figurant, in de video van Adam and the Ants’ nummer één UK single “Stand and Deliver”.

Zijn eerste band, waar hij in speelde, was Vox Deus. Heuse punk! Een kort avontuur, want hij stapte over naar de band Crossword. Ook daar hield hij het niet lang vol. Daarna deed zich een mooie kans voor: de band Art Nouveau zocht een zanger en zij gaven Chris Hamill (zoals hij werkelijk heet) een contract, later veranderde hij zijn naam naar een artiestennaam: Limahl. Hij verzon de nieuwe naam voor de groep. Het werd Kajagoogoo. Hij kwam op het idee, vanwege zijn kleinere neefje.  Deze was in die tijd nog een baby en tja, baby’s maken over het algemeen het geluid: gagagoogoo.

Drie hits schreef de band op zijn naam: “Big Apple”, “Turn Your Back On Me” en natuurlijk “Too Shy”, hun grootste hit. Het succes van de band was van korte duur, want eind 1985 stopt de groep. Dat einde maakte Chris echter niet meer mee, want vanwege interne ruzies werd hij midden 1983 uit de groep gezet.

Christopher Hamill gaat echter door. Zijn achternaam draaide hij om en zo ontstond zijn artiestennaam Limahl. Met ‘Neverending Story’, geproduceerd door Giorgio Moroder, scoorde hij in Europa en Amerika.  Dankzij de Netflix-serie “Stranger things” kwam Limahl’s single ‘Neverending story’ vorig jaar opnieuw in de belangstelling en leverde hem behalve miljoenen streams een extra zakcentje op.

 
Translate »
Share This