• Twitter
  • Facebook
Credits: Facebook

Lilian Day Jackson, de leadzangeres van Spargo is overleden.  Dit meldt haar dochter Bemshi dinsdag op Facebook. “Mijn alles, m’n liefde, m’n voorbeeld. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat je mij hebt gegeven. De liefde van m’n leven, mijn beste vriendin. Je hebt gevochten tot het aller laatste moment. Ik hou zoveel van jou lieve mama. Fly high”, schrijft Bemshi in een bericht op het sociale medium.

Lilian Day Jackson was al geruime tijd ziek. In maart liet haar dochter weten dat het ongeneeslijk was. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres bij verschillende artiesten. In 1979 voegde Lilian zich bij Spargo. Deze band bestond al enige tijd en maakte een ontwikkeling in stijl door van pop naar funky en disco.  Het grote succes volgde, pal nadat Lilian zich bij Spargo had aangesloten. Begin 1980 bracht de band het nummer ‘You and me’ uit dat door frontman Ellert Driessen werd geschreven. Het werd een nummer 1-hit in Nederland en België en kwam ook hoog in de hitlijsten in Italië, Duitsland en Zweden te staan. Dit succes was mede te danken aan Lilian’s krachtige stem.  In Nederland leverde het succes van de groep een Zilveren Harp op.

Ook de 2 jaren hierna belandden singles van Spargo bij de top-5 in de hitlijsten (Head up to the sky, One night affair, Just for you, Hip Hap Hop), maar het succes van ‘You and me’ werd niet meer geëvenaard. In 1984 verscheen het laatste album van Spargo dat in Londen werd opgenomen. Na het uiteenvallen van Spargo in 1987 bleef Lilian actief in de muziekindustrie. Ze werkte met verschillende artiesten uit Nederland samen. Later vertrok ze naar Amerika waar ze een bescheiden hit wist te scoren met  de single ‘Got To Control It’. Midden jaren negentig verhuisde Lilian terug naar Nederland.

In 1997 kwam Spargo weer bij elkaar en gaven regelmatig concerten, maar het grote succes kwam niet meer terug. Ze werd de trotse moeder van een dochter en zong later ook een periode bij de Clipsters. Lilian Day Jackson overleed rustig in de nabijheid van haar familie en werd 63 jaar.

 
Translate »
Share This