• Twitter
  • Facebook

Credits: Barclay

Op 11 december, maar dan in 1971, komt ‘Des chansons pop’ van Les Poppys binnen in de Veronica Top 40. Het nummer werd geschreven door Ginette Jeannine Lajeunesse en Gilles Péram en het stond op de LP ‘Poppys’.  De groep werd in 1970 geformeerd door Jean Amoureux, op verzoek van platenlabel Barclay en bestond uit zeventien jongens. Alle jonge zangertjes waren lid van zijn kerkkoor Les Petits Chanteurs D’Asnieres-En-Ile De France, dat Amoureux oprichtte in 1946.  De groepsnaam werd in 1970 omgedoopt tot Les Poppys. De groepsnaam was vernoemd naar het woord ‘ Pop Music’.

Les Poppys is ontstaan tijdens het hippie tijdperk en maakte songs tegen de oorlog in Vietnam . De eerste singel van hun debuut LP ‘Poppys’ was in Frankrijk gelijk succesvol: ‘Noel 70 ‘ . Er werden in Frankrijk maar liefst 600.000 singles van verkocht . Les Poppys waren de eerste kindsterren in de Franse muziekgeschiedenis en werden snel uitgenodigd door andere landen om tijdens in gala’s, concerten en tv-programma’s te zingen. In amper vier jaar tijd werden meer dan 5 miljoen platen verkocht!  

Het platenlabel koos na ‘Noel 70’ als tweede singel van het Poppys album voor ‘Non, non, rien n’a changer’. Een gouden greep, want de singel bereikte in 1971 de eerste plaats in Nederland. De opvolger werd ‘Des chansons pop’. Deze singel bereikte de vijfde plaats in de Veronica Top 40. Er stond nog een succesvolle chanson op  deze plaat: ‘Isabelle je t`aime’!

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This