• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

De filmklassieker ‘Top Gun’ uit 1986 krijgt een vervolg en daar mag Lady Gaga een belangrijke bijdrage aan leveren. Net als toen speelt muziek ook nu weer een belangrijke rol in de film. Met haar aankomende single ‘Hold My Hand’ levert Gaga de titeltrack van ‘Top Gun: Maverick’, waarin Tom Cruise weer schittert op het witte doek als Pete ‘Maverick’ Mitchell. ‘Hold My Hand’ verschijnt op 3 mei en keert meerdere keren terug in de film, die vanaf 27 mei in de bioscoop te zien is.

Het nummer kwam mede tot stand dankzij Lady Gaga’s samenwerking met producer Bloodpop©, met wie ze in het verleden al meerdere nummers maakte voor haar albums ‘Joanne’ en ‘Chromatica’. Voor de uitgebreidere filmversie van de muziek werkte ook de vermaarde filmcomponist en meervoudig Oscarwinnaar Hans Zimmer mee. Daarnaast is ook filmcomponist Harold Faltermeyer erbij betrokken. Faltermeyer droeg ook al bij aan de eerste Top Gun film uit 1986 en won voor het bekende synthesizernummer ‘Axel F’ uit de  ‘Beverly Hills Cop’ films een Grammy Award.

Voor Gaga was het alweer even geleden dat ze nieuw materiaal naar buiten bracht. Haar laatste release dateert uit 2021, waarbij ze met de legendarische Tony Bennett het album ‘Love For Sale’ uitbracht. De laatste keer dat ze filmmuziek uitbracht was in 2018, toen ze meewerkte aan de soundtrack voor de film ‘A Star Is Born’, waarin ze zelf ook te zien was, samen met tegenspeler Bradley Cooper. Het leverde hen destijds meerdere Oscars op, waaronder die van ‘Beste Actrice’, ‘Beste Acteur’ en ‘Beste Film’.

 
Translate »
Share This