Vandaag viert Labi Siffre zijn 77e verjaardag! Gefeliciteerd!  De Brits- Nigeriaanse zanger en schrijver was vooral populair in de eerste helft van de seventies. Met zijn eerste single ‘It must be love’ in 1972 was het gelijk raak: het nummer werd opgepikt door zeezender Radio Noordzee Internationaal en werd elk heel uur gedraaid als Treiterschijf. Een hit bleef dan ook niet uit. Het nummer zou veel later ook succesvol worden gecoverd door Madness.

Later dat jaar zou Labi Siffre nogmaals een hit scoren, dan met ‘Watch me’.  In totaal zou hij in de jaren zeventig zo`n 15 singles uitbrengen, maar toch bleven het voorlopig de twee enige successen voor Siffre in Nederland.  Hij waagde ook een poging om te worden afgevaardigd voor Engeland aan het Eurovisie Songfestival, maar zijn bijdrage ‘Solid love’ redde het niet.

Daarna zou het tot 1987 duren alvorens hij terug te vinden is in de Nederlandse hitlijsten. Met ‘So strong’ zal hij  uiteindelijk zijn allergrootste hit scoren. Dit nummer, geschreven tegen de Apartheid, bereikt de 3e plaats in Nederland. Behalve platen heeft Siffre ook een aantal dichtbundels en toneelstukken uitgebracht. Zo werd zijn werk ‘Deathwrite’ uitgezonden op TV.

 
Translate »
Share This