• Twitter
  • Facebook
Foto: Wikipedia, Marcen27

Vandaag viert Kylie Minogue haar 54e verjaardag. Gefeliciteerd!  Een kostbaar cadeau, want ze overwon enkele jaren terug borstkanker. Haar carrière begon vroeg als kindsterretje in een soapserie.  Haar grote doorbraak op TV als actrice is in 1986, als ze auditie doet voor de Australische televisieserie Neighbours. In diezelfde serie maakt Jason Donovan zijn opwachting.  Haar eerste ervaring als zangeres is ook te linken aan deze TV serie.

Tijdens een liefdadigheidsbal in Melbourne met andere Neighbours-acteurs, zingt Kylie een nummer van Little Eva: ‘The loco-motion’.  Het wordt een grote hit en ze staat er zeven weken mee op nummer 1 in Australië en het wordt daar de best verkochte single van het jaar. Ook in Nederland bereikt de single de Nederlandse Top Veertig.

Dit succes ontgaat producerstrio Stock, Aitken & Waterman niet en zij nodigen Minogue uit om naar Londen te komen om een lied op te nemen. Het verhaal wil dat de producers vergaten dat Minogue zou komen en dat zij het nummer ‘I should be so lucky’ in veertig minuten schreven terwijl Minogue op de gang zat te wachten. Het nummer betekende de internationale doorbraak van Minogue begin 1988. Het album Kylie en een aantal hits volgen waaronder een opnieuw opgenomen versie van ‘The loco-motion’ en het nummer ‘Especially for you’ uit, een duet met Neighbours-collega Jason Donovan.

Daarmee pakt Kylie opnieuw een top tien hit in Nederland en dat lukt de Australische zangeres keer op keer. Zo ook met ‘Where the wild roses grow’, een bijzonder duet met Nick Cave and the Bad Seeds. Kylie`s grootste hit is onbetwist ‘Can`t get you out of my head’, waarmee ze in 2001 zes weken de Nederlandse Top Veertig aanvoert. De zangeres werpt zich deze dagen ook op als zakenvrouw: ze heeft haar eigen roséwijn op de markt gebracht. De flessen verkochten in recordtempo uit bij 450 filialen van de Britse warenhuisketen Tesco. Zingen doet Kylie nog steeds: dit jaar verscheen haar single ‘Can’t Stop Writing Songs About You’ met Gloria Gaynor.

 
Translate »
Share This