• Twitter
  • Facebook
Credits : Universal Music

Voor Kodaline is het live kunnen spelen voor een publiek een van de drijfveren van de band. Sinds hun oprichting in 2011 hebben ze met veel zorg en aandacht een achterban aan zich weten te binden en toen dat contact door corona stil kwam te liggen, voelde het Ierse viertal zich niet compleet. Des te groter was het plezier dan ook toen ze in maart van dit jaar weer het podium in Dublin konden betreden. Die avond speelde de alternatieve rockband maar liefst zeventien akoestische nummers, waarbij een cellist en een vocalist bijdroegen aan een warm, gelaagd geluid.

Die avond is niet alleen een herinnering voor de aanwezigen geworden, want de band koos ervoor om het optreden te vereeuwigen op een album. Dat komt uit op 14 oktober en bevat tevens de gisteren verschenen single ‘Brother’.

“This album is something we’ve wanted to do for a very longtime, it’s also something entirely new to us. It’s a stripped down acoustic show with no click, which basically means, it’s very raw and unfiltered. We wanted to try and capture the energy and atmosphere of the night as best we could. It was an intimate show recorded in one of our favourite venues in the world, in Dublin City at home in Ireland. We hope you enjoy it as much as we enjoyed playing it,” aldus de band over ‘Our Roots Run Deep’.

 
Translate »
Share This