King Gizzard & The Lizard Wizard kondigt de komst van een opvolgalbum aan. De zeskoppige band brengt tegelijkertijd een nieuwe single uit, genaamd ‘Pleura’.  De plaat ‘L.W.’ verschijnt op 26 februari en telt, net als de voorganger K.G., tien nummers. Op het zeventiende album in tien jaar tijd staan de eerder uitgebrachte singles ‘If Not Now, Then When?’ en ‘O.N.E.’  Ruim tien jaar lang werkte de band in een moordend tempo aan nieuwe nummers die.

De pandemie dwong de band ertoe om zoals frontman Stu Mackenzie het verwoordt, “de hersenen te resetten en uit te zoeken hoe we iets anders kunnen doen”. Het resulteerde in twee albums die een stapje verdergaan dan voorgaande releases. In hun zoektocht naar ‘de noten tussen de noten’ – door middel van o.a. Turkse snaarinstrumenten – ontdekte de band een muzikaal palet dat verder reikt dan westerse rock. 

De videoclip van ‘Pleura’ – waarin je een recente livesessie vanuit de studio terugziet – werd geregisseerd door John Angus Stewart, die ook de concertfilm Chunky Shrapnel uit 2020 regisseerde.

 
Translate »
Share This