Nog een jarige! Kim Wilde wordt vandaag 59 jaar. De muziekgenen stromen volop in de familie, want haar vader werd in de sixties zelf bekend als Marty Wilde. Met “Abergavenny” scoorde papa Wilde in 1968 een top 10 hit. Ook schreef hij “Jesamine”, een grote hit van The Casuals. Ook haar moeder zong: Joyce Baker maakte vroeger deel van de Vernons Girls. Kim heeft het talent dus niet van een vreemde!

Na het afronden van de kunstacademie, tekende Kim een contract bij Mickie Most`s RAK Records in 1980. Dit lukte, nadat was ontdekt dat ze een geweldig figuur sloeg met haar backing vocals tijdens een single opname van haar jongere broer Ricky Wilde. Kim`s eerste single, “Kids in America”, werd uitgebracht in januari 1981. Het was meteen een groot succes, nummer 2 in de Engelse singles-hitparade en top 5 in heel Europa.

“Cambodia” werd door haar vader geschreven. De tekst van het nummer gaat over de vrouw van een Amerikaanse piloot die alleen achterblijft nadat haar man overlijdt tijdens de oorlog in Cambodja. In Frankrijk stond Kimmet deze single 8 weken op nummer 1. In Nederland werd “Anyplace, anywhere, anytime” met Nena haar enige nummer 1 hit in de Top 40. Kim heeft intussen dertig miljoen albums en singles verkocht.

 

 

 
Translate »
Share This