• Twitter
  • Facebook
Credits: MCA Records, Wikipedia

Vandaag openen we wederom de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022.

Voor deze single openen we het archief van de Hilversum 3 Troetelschijf. De DJ’s ontdekten al vroeg het talent van deze Britse zangeres. Haar naam? Kiki Dee. Het nummer, dat in de Kluis van de Flops te vinden is, heet ‘Amoureuse’ en werd uitgebracht in 1973.  Het liedje was van oorsprong een Franse chanson van Veronique Sanson uit 1972. De Francaise had het nummer geschreven met Gary Osborne. ‘Amoureuse’ was de debuutsingle van Kiki Dee. Zij was de eerste blanke Britse zangeres die tekende bij het Motown label.

Lang verbleef ze er niet. Vanaf 1973 was ze de protegee van Elton John. Hij was de producer van Kiki’s eerste LP ‘Loving and free’. Het was Tony King, vicepresident van het Rocket label, die Kiki Dee voorstelde om een cover op te nemen van ‘Amoureuse’ voor haar debuut album. Het nummer werd een hit in o.a. Engeland en Australië. Helaas niet in Nederland. ‘Amoureuse’ bivakkeerde 5 weken in de Tipparade van Veronica. Maar nog datzelfde jaar zou het haar wel lukken met de opvolger: ‘I’ve got the music in me’.

 
Translate »
Share This