Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”. Op 7 januari 1980 viel de keuze van Frits op ‘This is it’ van Kenny Loggins.  De track was afkomstig van zijn album ‘Keep The Fire’. Loggins schreef het liedje samen met Michael McDonald, die je trouwens ook hoort op deze voormalige Steunplaat.

In 1968 was hij kortstondig lid van de psychedelische-rockgroep The Electric Prunes.[2] Loggins had verschillende hits in de jaren ’70 en jaren ’80. Ook werd hij bekend als de ene helft van het duo Loggins and Messina en schreef hij voor andere artiesten. In de periode van 1978 tot 1979 schreef Loggins samen met Michael McDonald het nummer “What a Fool Believes”, dat de eerste plaats van de Billboard Hot 100 haalde.

Op de single ‘This is it’ is ook de stem van zanger Michael McDonald te horen. In 1980 wint ‘This is it’ een Grammy voor beste mannelijke vocale prestatie.

 
Translate »
Share This