Justin Hayward viert vandaag zijn 74e verjaardag. De Britse zanger maakte deel uit van de Moody Blues en daarnaast maakte hij twee hits met Jeff Wayne’s album “War of the Worlds”. Zijn eerste band vormt Hayward met Marty Wilde (jazeker, de vader van Kim) en zijn vrouw Joyce: The Wilde Three.  Ze brengen slechts één single uit , ‘Since you’ve gone’. Hij heeft dan al een contract afgesloten met een uitgeverij, geleid door platenproducer Lonnie Donegan. Hayward betreurt later die stap, omdat de rechten van zijn songs tot 1974 bij Donegan’s Tyler Music berustten en daardoor liep hijzelf veel geld mis.

In 1966 treed Justin toe als gitarist tot de Moody Blues. Dat doet hij, nadat het hem niet lukte aan te sluiten bij Eric Burdon`s vorming van The New Animals. Een goeie keuze! Met de Moody Blues maakt Hayward succesvolle symfonische rock. “Boulevard de la Madeleine” werd in 1966 weliswaar geen grote hit, maar bracht de groep wel op het pad van het grote succes. “Nights In White Satin”, “Question” en “I`m Just A Singer In A Rock & Roll Band” zijn enkele van hun grote hits in de Veronica Top Veertig. Behalve in de Moody Blues maakte hij ook uitstapjes, zoals ‘Blue guitar’  (met John Lodge), dat een bescheiden hit werd. In 1978 had hij een internationale hit met ‘Forever Autumn’ , van Jeff Wayne’s album “War of the Worlds”. 

Na een rustperiode van enkele jaren waren de Moody Blues in 1978 terug te vinden in de Nederlandse Top Veertig met ‘Had to fall in love’. De groep maakt in de Amerika nog een soort revival mee met de hitsingle ‘Your Wildest Dreams’ afkomstig van het album ‘The Other Side of Life’. (1986) In 2015 gaven de Moody Blues voor het laatst een aantal uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. Hayward maakt nog steeds muziek. Dit jaar verscheen zijn EP ‘One Summer Day/My Juliette’.

 
Translate »
Share This