• Twitter
  • Facebook

Credits: Polydor

Terug naar 25 mei, maar dan in 1968! Op deze dag kwam Julie Driscoll binnen in de Parool Top 20 met ‘This wheel’s on fire’. Deze lijst gold destijds als voorloper van de Daverende dertig/ Nationale Hitparade. Het VARA-radioprogramma Tijd voor Teenagers zond de hoogste 10 van deze hitlijst uit van 5 februari 1966 tot en met 30 september 1967 op de publieke popzender Hilversum 3. De hitlijst was daar de vervanger van de Tijd voor Teenagers Top 10. De presentator was Herman Stok.

In 1967 werd ‘This wheel’s on fire’ geschreven door Bob Dylan en Rick Danko (van The Band). Een jaar later heeft het Britse team van Julie Driscoll met Brian Auger en The Trinity er een hit mee! Toen ze jong was, was Driscoll al een bekende in de Londense clubs. Ze regelde de fanclub van de Yardbirds, en het was hun manager die Driscoll aanmoedigde zelf een muzikale carrière te beginnen.

Julie Driscoll maakte in 1965 en 1966 nog deel uit van de band Steampacket, samen met onder meer zanger Long John Baldry, toetsenist Brian Auger en Rod Stewart. In augustus 1966 nam die band deel aan het Jazzfestival in het Belgische Comblain-la-Tour. In 1968 scoorde zij als lid van Julie Driscoll, Brian Auger and the Trinity een wereldwijd succes met ‘This wheel’s on fire’. Later bracht zij enige solosingles uit, maar die hadden weinig succes.

‘This wheel’s on fire’ is vaak gecoverd, zelfs door Golden Earring. Maar o.a. ook Kylie Minogue, Siouxie & Banshees, Elvis Costello en The Hollies namen het nummer op. ‘This wheels’s on fire’ werd  ook bekend dankzij de TV serie Absolutely Fabulous, waarvan ‘This wheel’s on fire’ de theme song was. Het nummer van Julie Driscoll scoorde op nummer 5 in de Britse charts. De zangeres behaalde de 11e plaats in de Parool Top 20.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This