Vandaag viert Joshua Kadison zijn 58e verjaardag. De Amerikaanse zanger maakte in de nineties furore. Hij begon piano te spelen en liedjes te schrijven toen hij 12 jaar oud was. Na het overlijden van zijn moeder verliet hij het ouderlijk huis. Hij kwam ten slotte in Nashville terecht. Kadison is onder meer beïnvloed door Cole Porter en George Gershwin, en is vooral bekend geworden door nummers als ‘Jessie’ en ‘Beautiful in my eyes’. Bekendheid kreeg hij door zijn relatie met Sarah Jessica Parker.

Het schijnt dat het liedje ‘Jessie’ geschreven is voor de actrice, die Carrie Bradshaw speelt in de populaire serie ‘Sex and the City’. Sarah Jessica Parker en Kadison hadden een relatie, en toen het uitging schreef hij het lied ‘Jessie’. Dat nummer werd wereldwijd een grote hit en stond op zijn succesvolle debuutalbum ‘Painted Desert Serenade’.  Dat het nummer zo succesvol werd, was onverwacht.

Joshua Kadison: “Het is een complete verrassing dat die plaat een hit geworden is. Echt waar. Ik dacht dat ik zo’n typisch singer-songwriterliedje gemaakt had dat slechts een bepaalde minderheid leuk zou vinden. Ik had nooit verwacht dat het nummer zoveel mensen zou aanspreken, op de manier zoals nu gebeurd is.” Daarna had Kadison nog een bescheiden hit met ‘Beautiful in my eyes’. In 2006 verscheen zijn laatste album ‘Venice Beach Sessions, part 2’.

 
Translate »
Share This