Op 7 december 1963 komt ‘Pour moi la vie va commencer’ van Johnny Hallyday nieuw binnen in de top 10 van Tijd voor Teenagers. Vanaf 30 november 1963 kwam dit populaire radioprogramma van de VARA met een hitparade die samengesteld werd op basis van een onderzoek naar de verkoopcijfers van singles: de Tijd voor Teenagers Top 10.  De single van Johnny is de titelsong van de film D’où viens-tu Johnny? waarin de zanger een hoofdrol speelt. Tweemaal verscheen de single in de hitlijst; in december 1963 en in mei 1964.  De Franse zanger en acteur was van Belgische afkomst.

Van Hallyday`s platen werden in totaal meer dan 110 miljoen exemplaren verkocht. Hij werd drie keer onderscheiden met diamant, 22 maal met platina en 40 keer met goud.  In de jaren vijftig raakte hij geïnspireerd door Elvis Presley en begon hij muziek te maken. De Engels klinkende artiestennaam Johnny Halliday koos hij, niet alleen omdat het internationaal goed klonk maar ook omdat zijn nicht op dat ogenblik een relatie had met een zekere Lee Halliday. In 1960 sleepte hij zijn eerste platencontract binnen en werd ‘Souvenirs, souvenirs’ zijn eerste single.  Met ‘Pour moi la vie va commencer’ behaalde Halliday de 1e plaats van de Top 10 van Tijd voor Teenagers.  Behalve dit liedje was ook ‘Tes tendres années’ een grote hit in Nederland.

Maar vooral in Frankrijk en andere Franstalige landen was Halliday razend populair. In Frankrijk bouwde hij een reputatie op van wilde rock-‘n-roll zanger. In 1960 liep één van zijn concerten in Parijs zo uit de hand dat de burgemeester van de hoofdstad enkele maanden een rockverbod van kracht afvaardigde.  In zijn thuisland bleef hij zijn gehele leven heel populair en gaf hij uitverkochte concerten op poppodia en in voetbalstadions blijven geven. Hallyday toerde verschillende keren de wereld rond.  Drie jaar geleden overleed Johnny aan de gevolgen van longkanker.

 
Translate »
Share This