Vandaag viert John Mayer zijn 41e verjaardag. De Amerikaanse singer-songwriter staat momenteel in de belangstelling met zijn single “New Light”. Het nummer, waarvoor hij samenwerkte met producer No I.D. (JAY-Z, Kanye West), staat intussen vier weken vastgeroest op de 2e plaats in de Tipparade. Is dat een record?

Na het afbreken van zijn studie op het Berklee College of Music verhuisde Mayer in 1997 naar Atlanta (Georgia) waar hij zijn talent doorontwikkelde en naam begon te maken, vooral in de akoestische rock. Zijn eerste albums “Room for Squares” en “Heavier Things” verkochten goed. In 2003 won hij tijdens de Grammy Awards de prijs voor de “Best Male Pop Vocal Performance” voor “Your Body Is a Wonderland”.

Tijdens de negenenveertigste editie van de Grammy Awards in 2007 won Mayer de prijs voor “Best Pop Vocal Album” voor Continuum en “Best Male Pop Vocal Performance” voor “Waiting on the World to Change”. Naast het zingen is de carrière van Mayer inmiddels uitgebreid tot stand-upcomedy, design en schrijven. Zo heeft hij verscheidene stukken geschreven voor Amerikaanse magazines als bijvoorbeeld het blad Esquire.
De grootste Top 40 hits van Mayer zijn z`n singles “Heartbreak Warfare” en “Perfectly Lonely”. John verkocht tot op heden wereldwijd ruim 20 miljoen albums.

 

 

 
Translate »
Share This