• Twitter
  • Facebook
Credits: ABC Television

Op 22 november, maar dan in 1975, komt John Denver binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Calypso’. Het was een ode aan het gelijknamige onderzoeksschip en zijn kapitein Jacques-Yves Cousteau, een beroemde maritiem bioloog. In het liedje citeert Denver zijn goede vriend Cousteau: “Om op het land te kunnen leven, moeten wij leren van de zee”. De single was afkomstig van zijn succesvolle plaat ‘Windsong’.

Grappig genoeg was het nummer oorspronkelijk uitgebracht als de B-kant van de single “I’m Sorry”, wat de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100 haalde. Nadat “I’m Sorry” van de eerste plaats werd verstoten, begon “Calypso” meer gedraaid te worden op de radio, waardoor het in de hitlijsten werd genoteerd als de nieuwe A-kant. In Nederland werd ‘Calypso’ de grootste hit van John. Het bereikte de 2e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Daarna scoorde hij nog twee hits in Nederland: ‘Annie`s song’ (1976) en ‘Perhas love’ met Placido Domingo. (1981)

In 1994 schreef hij zijn autobiografie, getiteld Take me Home.  Dit nummer werd in 2014 staatslied van West Virginia.  John Denver zette zich zijn leven veelvuldig in voor het goede doel. Zo bezocht hij enkele malen Afrika om bij te dragen aan het bestrijden van de hongersnood. Daarnaast werkte hij voor het natuurbehoud, onder meer in Alaska. Denver overleed in 1997: hij stort neer met zijn vliegtuigje voor de kust van Californië. De Amerikaanse zanger en acteur was pas één dag eigenaar van dat eenmotorige vliegtuigje. John Denver is 53 jaar geworden.

 
Translate »
Share This