Vandaag viert Joe Jackson zijn 65e verjaardag. De Britse muzikant vierde zijn hoogtijdagen tussen 1979 en 1989. Hij begon op jonge leeftijd viool te spelen, maar stapte al snel over naar de piano. Vanaf zijn 16e deed hij regelmatig optredens in bars en hij kreeg een studiebeurs voor de Koninklijke Muziekacademie in Londen.

Maar het vooruitzicht om een serieuze componist te worden trok hem niet aan en hij stapte de popwereld in met zijn band Arms and Legs. De band viel na twee niet succesvolle singles uit elkaar. Hierna speelde hij een tijd in theaters en nam een aantal demo’s op. In 1978 kreeg hij een contract bij A&M Records. Vrijwel onmiddellijk wordt het album ‘Look Sharp!’ opgenomen en in 1979 uitgebracht.

De plaat wordt een groot succes en levert meteen zijn eerste Top 40 hit ‘Is She Really Going Out With Him’ op. Later zal het nummer in 1988 in de live uitvoering een top drie hit worden. Andere hits van Jackson waren ‘Real Men’, Ít`s Different For Girls’, ‘The harder they come’, ‘Nineteen Forever’ en ‘Be my number two’ .

 

 

 
Translate »
Share This