Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”. Op 4 februari 1980 viel de keuze van Frits op ‘It`s different for girls’ van Joe Jackson. Zomaar een zachtaardig lief liedje van de Britse muzikant! En dat na het eerste album ‘Look sharp’, waar hij vooral als een arrogante klootzak overkomt.

In 1978 kreeg Joe een contract bij A&M Records. Vrijwel onmiddellijk wordt het album ‘Look Sharp!’ opgenomen en in 1979 uitgebracht. De plaat wordt een groot succes en levert hem met ‘Is She Really Going Out With Him’ een eerste hit op in de Nederlandse Top Veertig. Later zal het nummer in 1988 in de live uitvoering een top drie hit worden.

De gedachte achter ‘It`s different for girls’ omschrijft Jackson zo: “t was something that I heard somewhere that struck me as a cliché. The sort of thing that someone might say. And again, I thought, What could that be about? And that maybe the idea was to turn it on its head and have a conversation between a man and a woman and what you’d expect to be the typical roles are reversed. So that was the idea of that.” Het nummer werd geen hit in Nederland. Wel in zijn eigen land, waar het de 5e plaats bereikte. (en terecht)

 
Translate »
Share This