Op 26 april 1975 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Swing your daddy’ van Jim Gilstrap. Het nummer werd geschreven door Kenny Nolan en stond op het gelijknamige album (1975) van Gilstrap. Hij begon zijn carrière als sessiemuzikant en zo kwam hij met onder andere Stevie Wonder in aanraking. Stevie vroeg hem voor zijn LP`s Talking book (1972) en ‘Inner vidions’. Jimmy leverde zijn aandeel als backingvocalist. Op de single ‘You are the sunshine of my life’ mocht Gilstrap de eerste twee regels inzingen. De volgende twee zinnen leverde Lani Groves af en vervolgens hoor je Stevie.

Deze twee regels leverden Jim Gilstrap uiteindelijk een contract op bij het label Chelsea Records. En uiteindelijk zijn nummer 1 hit in Nederland,, want ‘Swing your daddy ‘ kwam bij dit label uit. Die meneer Nolan, die het lied schreef, had eerder al successen geboekt met o.a. Donny Osmond, Frankie Valli en Andy Williams. Maar hij componeerde ook een andere nummer 1 hit aan het begin van 1975: ‘Voulez vous coucher avec moi ce Coir?’ van LaBelle.

Giltrap had slechts twee hits in Nederland en België. Naast ‘Swing your daddy’ in 1975, was dat het nummer ‘I`m on fire’, dat echter tegelijkertijd de hitlijst werd ingezongen door 5000 Volts. Deze versie werd in Nederland een grotere hit. Maar die nummer 1 hit voor ‘Swing your daddy’, dat woog natuurlijk veel zwaarder. Nog een lekker nummertje ook!

 
Translate »
Share This