Jeangu Macrooy zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Hij is door de selectiecommissie van de AVROTROS gekozen als opvolger van Duncan Laurence. “Het is een droom die uitkomt en het mooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik kunnen niet wachten om jullie trots te maken”,  aldus een super trotse Jeangu Macrooy. De 27-jarige singer-songwriter gaat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Het nieuws werd zojuist bevestigd.

Macrooy is geboren in Paramaribo en verhuisde in 2014 van Suriname naar Nederland, waar hij een opleiding volgt aan de ArtEZ Popacademie de opleiding tot songwriter. De sound van de singer-songwriter wordt omschreven als Engelstalige modern soul. In 2016 verscheen zijn debuut EP ‘Brave Enough’, later gevolgd door de single ‘Gold’.

Jeangu speelde o.a. op Lowlands en North Sea Jazz en kreeg twee Edison-nominaties. In 2018 werd het stijlicoon door het blad Esquire uitgeroepen tot best geklede man. Jeangu was meerdere keren te gast in De Wereld Draait Door. Ook zag je hem in The Passion (2018), waar hij de rol van Judas vertolkte.

Het lied waarmee Jeangu naar Rotterdam afreist wordt naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd in maart. Cornald Maas, lid van de selectiecommissie, omschrijft de Nederlandse bijdrage als ‘zeer uitgesproken’. “Hij kwam dit najaar met een song waar wij zo door overrompeld waren, dat wij dachten: dit moet hem worden voor 2020”, aldus Maas op Radio 1.

 

 

 
Translate »
Share This