• Twitter
  • Facebook

Credits: JASONWATERFALLS

JASONWATERFALLS  dropt nieuwe muziek! Met de nieuwe singel ‘The Unknown’ bevestigen de Utrechtse emorockers dat ze het Nederlandse antwoord zijn op bands als You Me At Six, DON BROCO en Bring Me The Horizon.  Na de release van de EP ‘The Great Masquerade’ en de bijbehorende headline tour in het voorjaar van 2023, kwam er geen nieuwe muziek uit van de band. “We hadden met The Great Masquerade de plaat gemaakt die we altijd al wilden maken, we speelden na de Popronde eigen headlines shows door het land en het harde werk werd zelfs beloond met een Edison nominatie. Maar wat we hierna wilden, wisten we niet goed.”

De band kreeg in het voorjaar van 2023 de kans om een eigen muziekstudio te bouwen in Utrecht en dat was precies wat de band nodig had. Even geen zorgen over deadlines en het plannen van tours, videoclip of het maken van social content. De gesprekken gingen over gipsplaten, rockwool en elektra en eigenhandig werd een volledige studio van de grond af opgebouwd.

Nadat de studio klaar was kwam de drive om nieuwe muziek te maken vanzelf terug en bleek de voorliggende periode bovendien ook de inspiratie voor The Unknown. “The Unknown staat symbool voor wat we met JASONWATERFALLS voelden na het afronden van onze laatste tour”, vertelt zanger Thijs. “Wat we wilden maken, waar we wilden spelen. Het voelde alsof alles weer open lag”, vult Kirill aan. Bas en Paul knikken instemmend, “Het is spannend om nieuwe muziek uit te brengen, maar we hebben ook de tijd genomen om te ontdekken wat we echt wilden maken en dat is gelukt.”

JASONWATERFALLS zet dit jaar trouwens ook de eerste stappen in het Engelse live circuit met een tour door Engeland en Schotland ter promotie van ‘The Unknown’.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This