Jan Smit viert vandaag zijn 34e verjaardag. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, viert hij volgend jaar al zijn 20-jarig jubileum. Hij begon als Jantje Smit en zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor, De zangertjes van Volendam. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt, toen de Volendamse band BZN een duet op wilde nemen met jong plaatselijk talent en zangeres Carola Smit. Jantje werd hiervoor uitgekozen en het nummer ‘Mama’ werd vervolgens een groot succes.

Daarna ging het snel en groeide hij uit van kind ster tot Nederlandse zanger, presentator, tekstschrijver en acteur. Hij is uitgegroeid tot één van de populairste zangers van Nederland. Buiten zijn eigen land is hij ook succesvol in België, Duitsland en Oostenrijk. Hij maakt deel uit van De Toppers én van het schlagertrio KLUBBB3. Als presentator is hij vooral bekend van programma’s als de Beste Zangers, Sterren Muziekfeest op het plein, Het Nationaal Songfestival en het Gouden Televizier-Ring Gala.

Sinds 2011 is hij zeer betrokken bij het Eurovisiesongfestival, zo maakt Smit onder andere deel uit van de Nederlandse selectiecommissie en de vakjury. Daarnaast verzorgt hij het Nederlandse commentaar namens de AVROTROS. 2020 wordt een bijzonder jaar: dan presenteert Smit samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley het Eurovisiesongfestival in Nederland. In het voorjaar komt ook zijn nieuwe album uit.

 

 

 
Translate »
Share This