Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley gaan het Eurovisie Songfestival presenteren in mei 2020! Zojuist is dit nieuws naar buiten gebracht. De keuze voor Smit was bijna vanzelfsprekend. Niet alleen omdat hij al vanaf 2011 mede het spektakel presenteert, maar ook omdat hij als zanger een grote reputatie in de Duitssprekende landen geniet. Op dit moment zit de zanger ziek thuis; RTL Boulevard spreekt van een burn-out. De keuze voor Chantal is opvallend, omdat zij vanuit de commerciëlen komt, maar een geweldige keuze, vanwege haar humor en uitstraling. Edsilia Rombley nam zelf tweemaal deel aan het Songfestival, waaronder met ‘Hemel & Aarde’ uit 1998. Dat nummer werd trouwens geschreven door o.a. Eric van Tijn.

En laat hij nou gisteren net zijn toegevoegd aan het creatieve team van het Eurovisie Songfestival 2020, dat zal plaatsvinden op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales) en op 16 mei (finale). Ook Gerald van Windt en Natasja Lammers zijn aangetrokken, in de functie van choreografen. Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is gekozen als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekendgemaakt.

Chantal, Jan en Edsilia gaan de miljoenen TV kijkers toespreken vanaf een vlakke, grote toneelvloer met daarboven een opvallende uitwaaierende stralenkrans. De inspiratie voor deze kunstvorm was het vlakke Hollandse landschap. De fameuze ontwerper Florian Wieder heeft de omlijsting daarvan gemaakt. De NPO krijgt van de overheid ook de gevraagde 12,4 miljoen voor de organisatie van het liedjesfestijn in Rotterdam.

 

 

 
Translate »
Share This