Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 9 maart 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Her town too’ van James Taylor ft. J.D. Souther. Het nummer was afkomstig van Taylor`s album ‘Dad loves his work’.  

Taylor begon zijn carrière in The Flying Machine. Ze namen een album op maar dit zou pas vier jaar na het uit elkaar gaan van de band uitkomen onder de naam ‘James Taylor and the Original Flying Machine’. In 1971 speelde hij de hoofdrol in de film Two Lane Blacktop van Monte Hellman.

Na het uiteenvallen van The Flying Machine, vertrok Taylor naar Londen waar hij een platencontract aangeboden kreeg door Apple Records. Later dat jaar kwam de elpee ‘James Taylor’ uit in Engeland. Omdat dit album weinig succes bleek te hebben ging Taylor weer terug naar Amerika.  Daar stapte hij over naar Warner Music. In 1971 scoorde Taylor zijn grootste hit met het – door Carole King geschreven – nummer ‘You’ve got a friend’.  Samen met Dennis Wilson (Beach Boys) speelde hij datzelfde jaar de hoofdrol in de film Two-Lane Blacktop. Een jaartje later trouwde hij met Carly Simon.

Voor het nummer ‘Handyman’ won Taylor in 1978 een Grammy Award. Over ‘Her town too’  werd nogal eens gespeculeerd. Het door Taylor geschreven nummer (samen met J.D. Souther en Waddy Wachtel) gaat over de emoties na het uiteenvallen van een langdurige relatie. Op datzelfde moment liep het huwelijk van James en Carly op zijn laatste benen. (in 1982 volgde de scheiding) Maar Taylor ontkende: hij zei dat het ging over “The ex-wife of a mutual friend”. Dat zou Betsy Asher zijn, de vrouw van Taylor’s manager en producer Peter Asher. ‘Her town too’ bleef steken in de Tipparade.

 
Translate »
Share This