• Twitter
  • Facebook
Credits: Beeld en Geluid, AVRO, Top Pop, Wikipedia

Jacques Kloes: 5 maart 1948 was zijn geboortedag. We kenden hem als zanger van de razend populaire Dizzy Man’s Band. Als zoon van een cafébaas kwam hij via de jukebox in aanraking met de muziek. Hij speelde bij Rocking Friends, Black Ventures en Baby Rockers, totdat in 1968 in Zaandam de band Take Five werd opgericht. In 1970 werd de naam veranderd in Dizzy Man’s Band. De boys maakten ongedwongen vrolijke popmuziek en waren, zoals de bandleden zelf omschreven een ‘lolbroekenband’.

Hoewel de eerste single ‘Tell Me It’s Allright’ niet succesvol was, veranderde alles bij de opvolger. Dat was ‘Tickatoo’, dat de 3e plaats bereikte in de Veronica Top Veertig.  Daarna volgden hits als ‘A matter of facts’ (1972), ‘Jumbo’ (1972), ‘The show’ (1973) en The Opera (1975).  Toen enkele groepsleden een progressiever geluid wilden, ontstonden er diverse meningsverschillen. Dit had tot gevolg dat Kloes in 1978 uit de band stapte om een solocarrière te beginnen. Door zijn vertrek was het min of meer afgelopen met de Dizzy Man’s Band.

In 1979 had hij met Patricia Paay een hit met ‘You Make It Alright’. De single werd uitgeroepen tot beste Nederlandse productie van 1979. In 1980 maakte hij nog de singles ‘Don’t Break My Heart’ en ‘Geronimo’s Cadillac’, echter zonder succes. In 1992 stond hij nog twee keer in de hitlijsten met de bescheiden hits ‘Once Or Twice’ en een Nederlandstalig nummer ‘Fantastische vrouw’. Daarna stopte hij met muziek en begon een kroeg.

In 1983 was de Dizzy Man’s Band uit elkaar gevallen om in 2009 te herrijzen. Zanger Jacques Kloes bouwde een achtmansformatie om zich heen, met onder anderen oud-Dizzy-drummer Joop Tromp en Johan Bouquet. De groep trad nog geregeld op. Jacques overleed in 2016 aan een hartstilstand.

 
Translate »
Share This