Vandaag viert Jacqueline Govaert haar 40e verjaardag. Gefeliciteerd! Zoals meer muzikanten begon Jacqueline op de blokfluit. Ze wilde vervolgens viool leren spelen. Dat vonden haar ouders geen goed idee: “Ga piano leren, daar kun je bij zingen.”  Govaert hoorde bij de eerste lichting studenten van de Rockacademie te Tilburg. Ze was al vroeg bezig met muziek, op de middelbare school, zat ze al in de in 1997 opgerichte band Krezip. Ze werd het boegbeeld van de band, ze schreef de liedjes, zong en speelde piano.

In eigen beheer brachten ze een jaar later twee (naamloze) demo’s uit op cassettebandjes, met onder andere de nummers Perfect en I Agree. Een jaar later volgde de in eigen beheer opgenomen ‘Runaround’. In 1999 maakten Jacqueline en Krezip ook hun debuut op Noorderslag. Jacqueline begint ondertussen aan de Rock Academie, de nieuwe opleiding voor popmuzikanten in Tilburg. Begin december covert Krezip haar favoriete liedje aller tijden (Message In A Bottle van The Police) voor VPRO’s Loladamusica. Daarna duikt Krezip de studio in om haar officiële debuutalbum op te nemen: ‘Nothing less’. Een optreden in Pinkpop (2020) doet de rest: Jacqueline en Krezip breken door!

Met Krezip scoorde Covaert vele hits in de Nederlandse Top Veertig, waaronder ‘I Would Stay’, ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In de zomer van 2009 gaf de band haar laatste concert.  Hierna vervolgde Govaert haar solocarrière met haar goed verkochte album ‘Good Life’. In 2014 volgde het nummer 1 album ‘Songs to soothe’ en ‘Lighthearted years’ volgde in 2017.  ‘I do’ , met Douwe Bob, was in 2018 haar laatste solo single. Een jaartje later later kondigde Krezip (met Jacqueline) aan om weer te gaan optreden. Zo gaven ze eind oktober van dat jaar drie concerten in de Ziggo Dome. Momenteel staat Krezip wederom in de Nederlandse hitlijsten. Ditmaal met ‘Make it a memory’, een samenwerking met Danny Vera.

 
Translate »
Share This