Jacco Gardner is terug van weggeweest. Vandaag lanceert hij “Volva”, de eerste single van een instrumentaal album vol synth improvisaties. “Somnium” verwijst naar het heelal en specifiek naar het gelijknamige sci-fi boek dat Johannes Kepler al in 1608 schreef. ‘Kepler deed uit wetenschappelijke interesse veel fundamentele uitvindingen over het heelal, maar begon daarnaast volop te fantaseren’, legt Gardner uit. ‘Hij beschreef de eerste ruimtereis, al vierhonderd jaar voordat de mens die reis daadwerkelijk maakte. Uiteindelijk bleek dat zijn beschrijving heel dicht bij de waarheid lag. De kracht van zijn verbeelding vond ik heel inspirerend.’

Jacco Gardner vervolgt over “Somnium” (release 23-11) : ‘Ik wilde het presenteren als reis die ik weliswaar gemaakt heb, maar die niet per se mijn reis is. In het begin van het album neem ik de luisteraar nog mee in herkenbare werelden, maar halverwege laat ik wat meer los en kan de luisteraar zijn eigen gedachten de vrije loop laten gaan.’

 

 

 
Translate »
Share This