Hiep hiep hoera! Vandaag viert Jaap Eggermont zijn 72e verjaardag. Een heel veelzijdige man, deze Hagenaar. Niet alleen omdat hij de drummer werd van de Golden Earrings in hun beginjaren (tot 1970) , maar ook vanwege zijn succesvolle activiteiten als producer. Na hits met de Earrings zoals “Please Go”(1965), “That Day”(1966) en “Sound Of The Screaming Day”(1967) gaat hij als producer aan de slag produceert met The Swinging Soul Machine.

Daarna volgen hits met onder meer Sandy Coast (True Love That’s a Wonder), Earth and Fire (Memories), Livin’ Blues (Wang Dang Doodle), Spooky and Sue (Swinging on a Star), Greenfield & Cook (Only Lies), Catapult (Let Your Hair Hang Down), Patricia Paay (Who’s that Lady with my Man), Long Tall Ernie and the Shakers (Do you Remember), The Internationals met Young and in Love.

Windsurfin van The Surfers staat in 1978 zes weken op de tweede plaats van de top 40. In de jaren tachtig volgen: Danny de Munk (Ik voel me zo verdomd alleen) en de ultieme klapper van The Stars On 45. Naar aanleiding van een bootleg met een medley van een aantal Beatles-klassiekers, Venus van Shocking Blue en Sugar Sugar van The Archies waar een disco-beat aan is toegevoegd, maakt hij met een aantal Nederlandse artiesten Stars on 45. Aanvankelijk als 12 inch, maar wanneer de radio het nummer oppikt is het hek van de dam! Na enkele weken staat de single nummer 1 in de Top 40. Na Shocking Blue`s “Venus” pakken nu ook de Stars On 45 de nummer 1 positie in Amerika.

Als reclamemaker is hij in de nineties verantwoordelijk voor de muziek achter campagnes voor onder meer Heineken, Grolsch, Douwe Egberts, Lätta, PTT Post, Holland Casino. Bert Heerink (ex-Vandenberg) houdt er een comeback aan over (Julie July, 1995). Ook internationaal is er reclamesucces. Voor het Duitse biermerk Diebels schrijft hij samen met Peter Schon het nummer “Ein Schoner Tag”, dat een hit wordt in Duitsland.

 

 

 
Translate »
Share This