Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 25 mei 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘You’ll never be so wrong’ van Hot Chocolate. Dit nummer werd geschreven door Marty en Rick Wilde: de vader en broer van Kim Wilde! Zij zette het liedje zelf ook op de plaat: als B-kantje op haar doorbraak single ‘Kids in America’.

Hot Chocolate werd in 1968 opgericht door de op Jamaica geboren zanger Errol Brown (1943-2015). Brown begon zijn muziekcarrière met het maken van een reggaeversie van John Lennons “Give Peace a Chance”, maar er werd hem verteld, dat hij toestemming nodig had. Tot Browns verbazing werd hij benaderd door Apple Records, want: John Lennon was aangenaam verrast door zijn versie! Het resultaat was dat Brown een contract aangeboden bij Apple Records.

De bandnaam The Hot Chocolate Band werd verzonnen door Apple-medewerkster Mavis Smith, dit werd echter al snel afgekort.  Hot Chocolate brak in Nederland door in 1974 met ‘Emma’, dat een top 3 hit werd. Daarna volgden meer top tien hits: ‘You sexy thing’(1975), ‘So you win again’ (1977) en ‘Everyone`s a winner’. Zover kwam het niet met ‘You’ll never bes o wrong’. Dat nummer bleef steken op 23 in de Nederlandse Top veertig.

 
Translate »
Share This