Hoe scoort het Eurovisie Songfestival, een dag na de overwinning van Jamala voor Oekraïne, in de Nederlandse charts? In de 3FM Mega Top 50 scoort Douwe Bob en klimt van 40 naar 19 met SLOW DOWN. Ook de Single Top 100 heeft Douwe Bob genoteerd. Hij stijgt er van 95 naar 34. Als we de Nederlandse Top 40 er bij pakken, dan zijn we snel klaar. Geen songfestival notering. Douwe Bob verliet twee weken geleden deze lijst.

Actueel in de Spotify Top 200 staan 4 songfestival nummers. Nieuw op 195 is de Franse inzending van Amir. Nieuw op 191 is de Russische inzending van Sergey Lazarev. Een heel stuk hoger staat de Zweedse inzending van Frans. IF I WERE SORRY van 114 vandaag naar 87. Douwe Bob scoort op nummer 4 en klimt 5 plaatsen.

In de iTunes Top 100 zie je het grootste songfestival effect. De Israelische Hovistar is genoteerd op 97 met MADE OF STARS. Donny Montell voor Litouwen vinden we nieuw op 96. Ook Hongarije scoort met Freddie. PIONEER is nieuw op 85. Tsjechië staat wat hoger. I STAND van Gabriella Guncikova is nieuw op 80. Joe & Jake eindigden teleurstellend voor Groot Brittannië. Hun bijdrage YOU`RE NOT ALONE vinden we bij iTunes terug op nummer 79. Dan Letland. De eigentijdse bijdrage van Justs levert hem met HEARTBEAT een 68e positie op. IF LOVE WAS A CRIME van de Bulgaarse Poli Genova scoort nieuw op 58. Verrassend hoog scoort de Cypriotische rock van Minus One. Nieuw op 49 met ALTER EGO. Eén plaatsje hoger is de inzending van Italië te vinden. Het is Francesca Michielin met NO DEGREE OF SEPERATION. De Spaanse inzending doet het goed. Nieuw op 30 is Barei voor Spanje met SAY YAY! De Poolse inzending is nieuw op 28. Michal Szpak doet het goed met COLOR OF YOUR LIFE. De Oostenrijkse inzending vinden we nieuw op 18. Het is Zoe met LOIN D`ICI. De Russische inzending YOU ARE THE ONLY ONE staat vers op 14. De Fransman Amir doet het nog beter op 13 met J`AI CHERCHÉ. Het winnende Oekraïne is nieuw op 12. Jamala dus met haar bijdrage 1944. Vier songfestival nummers staan in de top 10 van iTunes. Op nummer 9 vinden we Laura Tesoro voor België met WHAT`S THE PRESSURE. Op 6 staat de Australische Dami Im met SOUND OF SILENCE. Heel goed doet de Zweedse inzending het. Frans is nieuw op 3 met IF I WERE SORRY. Douwe Bob tenslotte staat op nummer 2 in iTunes met SLOW DOWN.

Douwe Bob eindigde in de finale op een 11e plaats en dat viel hem niet mee. Douwe: “Gisteren was iedereen wel een beetje down, maar nu is iedereen weer heel gelukkig”. Hij was teleurgesteld en wilde zaterdagnacht de pers niet meer te woord staan. “Ik zou liegen als ik het niet zou zeggen. Je gaat er gewoon heen met een doel: winnen. Dat heb ik niet waargemaakt. Maar ook al hebben we de grote overwinning niet; we hebben veel gewonnen. Ik vind het heel mooi om te zien dat er zoveel mensen achter ons stonden. Dat wij als Nederland dit kunnen neerzetten. En er keken een recordaantal Nederlanders naar de uitzending. We hebben alles uit de kast gehaald, dus natuurlijk was het jammer dat we niet gewonnen hebben.”

 
Translate »
Share This