15 augustus 1939 was de geboortedag van Herman van Keeken. De Nederlandse zanger was vooral bekend vanwege zijn nummer ‘Pappie loop toch niet zo snel’.   Als hij twintig jaar, besluit hij deel te nemen aan het Jimmy Rodgers Concours, en: hij wint! Het levert Herman een platendeal met Philips. Zijn eerste plaatje flopte weliswaar, maar met de tweede was het raak. ‘Corina, corina’ was een cover van Ray Peterson. Het nummer levert hem in Nederland zijn eerste hitparade succes op en behaalt de 5e plaats inde pré-Veronica Top Veertig periode.

Hierna begon hij zowel solo als met de Utrechtse groep The Driftin’ Five op te treden. Later deed hij dit met de band Speakeasy. Later wordt de groepsnaam ingeruild voor Blockheads en brengen ze de single ‘Shotgun Shaker’ uit. Na enkele geflopte singles in het Duits, Spaans of Italiaans scoort Van Keeken zijn grootste hituiteindelijk in 1971. Dat doet hij met een Nederlandstalig plaatje: ‘ Pappie Loop Toch Niet Zo Snel’.  Overigens ook een cover, namelijk van Daniel Boone’s ‘Daddy Don’t You Walk So Fast’.  Peter Koelewijn vertaalde het naar het Nederlands. De single bereikt de 3e plaats in de Veronica Top Veertig en wordt de grootste hit voor Herman.

In 1973 komt de samenwerking met Speakeasy ten einde, maar solo haalt hij opnieuw de hitparade, ditmaal met ‘Kom maar dicht bij mij’. Midden jaren zeventig vormt hij samen met zijn vrouw het country duo Herman & Angie. Hun plaatje ‘What about me’ blijft in de Tipparade steken. Er volgen nog twee singles en een LP, maar deze blijken niet succesvol te zijn. Ook werkte hij nog samen met Franklin Kennedy.   Op 2 juni 1995 overlijdt Van Keeken aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was pas 55 jaar.

 
Translate »
Share This