• Twitter
  • Facebook
Credits: John Mathew Smith & Laurel Maryland, Wikipedia

Op 5 maart, maar dan in 1977, komt Heart binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Crazy on you’. Met het predicaat Alarmschijf!  De single was afkomstig van de debuutplaat ‘Dreamboat Annie’ uit 1975. Het duurde dus nog even voor het nummer van de zusjes Ann en Nancy Wilson een hit werd.  In interviews legde Nancy Wilson uit, dat het nummer naast een liefdesverhaal ook te maken had met de rumoerige samenleving ten tijde van de Vietnamoorlog. De akoestische gitaren op ‘Crazy on you’ zijn geïnspireerd op ‘Question’ van de Moody Blues.

De basis van Heart werd gelegd in het clubcircuit van Seattle en Vancouver. De groep is in tegenstelling tot wat veel gedacht wordt geen Canadese band. Omdat Mike Fisher (broer van leadgitarist Roger Fisher en road manager in de jaren zeventig) de dienstplicht wilde ontduiken, verkaste de band in haar geheel naar het nabijgelegen Vancouver in Canada begin jaren zeventig.

De carrière van de band valt uiteen in twee duidelijk te onderscheiden delen, de jaren zeventig en de jaren tachtig/negentig, met daartussen een overgang die gepaard ging met het wegtrekken van drie muzikanten. De altijd al prominent aanwezige zussen Ann en Nancy Wilson bleven de spilfiguren, ook bij latere samenstellingen van de band.

In de seventies scoorde Heart naast ‘Crazy on you’ o.a. ook de hit singles “Magic Man’ en ‘Barracuda’. In de eighties volgden meer hits met ‘These Dreams’, ‘Alone’, en ‘All I Wanna Do Is Make Love to You’. In 2012 trad Heart toe tot de Rock and Roll Hall of Fame. In datzelfde jaar kregen Nancy en Ann ook een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.       

 
Translate »
Share This