• Twitter
  • Facebook
Credits: John-Mathew-Smith-Laurel-Maryland-Wikipedia

Zeven weken lang stond ‘Barracuda’ van de Amerikaanse band Heart in de Tipparade, maar de Nederlandse Top Veertig werd nooit gehaald. Vandaar dat Heart een plekje heeft veroverd in de Kluis van de Flops. Want dit nummer, afkomstig hun album ‘Little Queen’ uit 1977, had natuurlijk de hitlijst behoren te halen. Ann en Nancy schreven het nummer samen met gitarist Roger Fisher en drummer Michael DeRosier en het was de eerste single van van het album ‘Little queen’.

Ann Wilson vertelde dat Barracuda gaat over de boze gevoelens van de band tegenover hun platenmaatschappij Mushroom Records, die als publiciteitsstunt een verzonnen verhaal uitbracht over een relatie tussen Ann en haar zus Nancy Wilson. Het nummer focust voornamelijk op de boosheid van Ann naar een man die na een concert na haar toe kwam en vroeg hoe het met haar “geliefde” ging. Aanvankelijk dacht zij dat hij vroeg naar haar vriend, bandmanager Michael Fisher. Ann werd boos toen de man zei dat hij naar Nancy vroeg en ging terug naar haar hotelkamer, waar zij de eerste tekst van het nummer schreef.

Volgens de band is het nummer een statement over de platenindustrie in het algemeen. Het is geschreven in een tijd dat er wrijving was tussen de band en hun label. ‘Little Queen’ was het eerste album dat Heart uitbracht voor het CBS-Portrait-label. Hun oude label, Mushroom Records, klaagde de band aan en bracht in 1978 ‘Magazine’ uit, een album dat bestond uit eerder opgenomen materiaal dat Heart niet wilde dat het werd uitgebracht. (Met dank aan Sovereign Records voor deze informatie.)

 
Translate »
Share This