• Twitter
  • Facebook
Credits: Sony Music

Vandaag viert Harry Styles zijn 29-jarige verjaardag. Gefeliciteerd! Hij was vooral bekend als lid uit de Britse band One Direction. Deze band werd gevormd tijdens de Britse editie van XFactor. Naast Harry, waren Niall Horan, Zayn Malik , Liam Payne en Louis Tomlinson geëlimineerd door de jury als solisten. Allen zeiden ‘ja’ op het formeren van de boyband en een internationale zegetocht begon. Hun debuutsingle ‘What makes you beautiful’ werd een nummer 1 hit in Engeland en bereikte in Amerika de top vijf.

Een ander hoogtepunt was, dat Styles en de rest van One Direction op mochten treden tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen (2012). Twee van hun albums, ‘Take me home’ (2012) en ‘Four’ (2014) bereikten in Nederland de 1e plaats van de Album chart. Grootste hit van One Direction werd in Nederland ‘One way or another’ (2013). One Direction was actief tot in 2016. Zayn Malik was toen al uit de band gestapt.

In 2016 tekende Harry een contract bij het Amerikaanse platenlabel Columbia Records, en mocht hij minstens drie solo-albums opnemen. Hij nam in 2017 zijn eerste album ‘Harry Styles’ op. De plaat bereikte de eerste plaats van de album chart en het leverde de internationale hit ‘Sign Of The Times’ op. Het debuutalbum stond maar liefst 200 weken in de Nederlandse Album chart en bereikte de 1e plaats. Ook de twee volgende platen, ‘Fine line’ (met o.a. de hit ‘Watermelon sugar’) en ‘Harry’s house’’ haalden de 1e plaats in de Nederlandse Album lijst. Van die laatste plaat werd de single ‘As it was’ de langst genoteerde nummer 1 hit ooit in Nederland (18 weken).

Intussen maakte Harry Styles in 2017 zijn acteerdebuut in de oorlogsfilm van Christopher Nolan getiteld Dunkirk. Styles speelde een Britse soldaat genaamd Alex die deel uitmaakt van de evacuatie bij het strand van Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. In september 2022 ging de speelfilm Don’t worry darling met Styles in première. In dat jaar was ook de speelfilm My policeman met een hoofdrol voor Styles te zien in de bioscopen.

 
Translate »
Share This