Elke dag staan we stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 23 december 1972 werd ’Old dom is dead’ van Hans van Hemert uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Daarmee ontpopte de succesvolle producer uit de sixties en seventies zich ook als zanger. Niet voor het eerst, overigens. Eerder al was hij actief als zanger in de beatgroep The Caps.

Naast Van Hemert bestond de band uit Roy Beltman (gitaar), Ron de Boer (gitaar), Dick Ankersmit (bas) en Rob Ombach (drums). In 1965 worden een drietal singles uitgebracht bij Philips, maar die floppen. Na een aantal groepswisseling (maar van Hemert blijft) valt de groep in 1967 uit elkaar. Samen met Peter Koelewijn vorm Van Hemert nog in 1967 een single onder de naam You And Me.  De lloopbaan van Van Hemert als producer begint, wanneer hij in 1965 op de verkoopafdeling van Phonogram wordt ontslagen, maar vervolgens weer wordt binnengehaald omdat de afdeling artiesten en repertoire wel iets in hem ziet!

In dienst van het platenlabel produceert hij voor groepen als Q65, Ro-D-Ys, Zen, Big Wheel, Somerset, maar ook Ramses Shaffy & Liesbeth List, Sandra & Andres e.v.a. Daarnaast is Hans ook bekend als songschrijver, onder andere voor Mouth & McNeil en Luv’.   De single ‘Old dom is dead’ schreef hij niet zelf: dat deden Jean-Pierre Alarcen, Claude Puterflam. Maar van Hemert produceerde zijn single wel zelf.

Tijdens het Buma Awards gala van 2017 ontving Hans Van Hemert de Lifetime Achievement Award.

 
Translate »
Share This