• Twitter
  • Facebook
Credits: Dirk_Annemans, Wikipedia

Bij de volgende greep uit de Kluis van de Flops stuiten we op Hans de Booij. In 1986 lag zijn single ‘Alle vrouwen’ in de platenbakken van de muziekwinkels. Het nummer is echter veel ouder, dan je denken zou. Het werd al in 1904 geschreven en gecomponeerd door Koos Speenhoff, maar dan onder de titel ‘Een Verklaring’. Hij was weer geïnspireerd op de melodie van het laat-zestiende-eeuwse volkslied Het waren negen soldaten (Antwerps Liedboek). De versie, die de Kluis heeft gehaald maakte Hans samen met het arrangement van Wiet van de Leest. Het liedje was de titelsong van zijn album ‘Ik hou van alle vrouwen’. Hans had al enkele hits weten te scoren in Nederland, te beginnen met ‘Een vrouw zoals jij’.

De Booij studeerde kleinkunst in Antwerpen en werd daarna theatertechnicus voor onder andere Boudewijn de Groot.  In het begin van de jaren tachtig vormde hij met Alain Mazijn de cabaretgroep Circus Stupido. Ze brachten een single uit (We gaan en Alles is al gezegd), geproduceerd door Bram Vermeulen. De groep Golden Delicious verzorgde de begeleiding. Muziekuitgever Hans Kusters stelde hem in 1983 in staat zijn eerste album op te nemen. Dit album, genaamd Hans de Booij was zowel in België als in Nederland een succes. ‘Een vrouw zoals jij’ stond op deze plaat.

Later volgden de successen ‘Anabel’ en ‘Thuis ben’. Daar zou het echter bij blijven. ‘Alle vrouwen’ werd wel een radio hit, maar kwam niet verder dan de Tipparade in 1986.

 
Translate »
Share This