• Twitter
  • Facebook
Foto: Wikipedia, Rob Mieremet

Op 22 maart 1975 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Reach Out I’ll Be There’ van Gloria Gaynor. Het nummer was gepend door het fameuze drietal Brian Holland, Lamont Dozier & Eddie Holland en werd voor het eerst een hit voor de Four Tops. In Amerika behaalde het nummer in hun versie in 1966 de eerste plaats van de Billboard Hot 100.  Dat lukte vervolgens ook in Engeland. ‘Reach Out I’ll Be There;  was overigens al na twee opnames klaar om uitgebracht te worden.

Four Tops zelf dacht dat het nummer alleen als opvulling voor een album zou zijn en waren het alweer vergeten toen ‘Reach Out I’ll Be There’ daadwerkelijk als single uitgebracht werd. Dat moest van de directeur van Motown, Berry Gordy: hij voelde in zijn tenen dat de groep er een dikke hit mee konden scoren. Daar zou hij gelijk in krijgen! ‘Reach out, I’ l be there’ is vaak gecoverd. Zoals door Diana Ross in 1971, Michael MacDonald en Human Nature namen het op.

Zo ook Gloria Gaynor. Deze Amerikaanse zangeres brak in 1974 door in Nederland met ‘Honey bee’ en verder had ze in het begin van 1975 al een top tien hit te pakken met ‘Never can say goodbye’. Dat lukte haar ook met ‘Reach out, I’ll be there’.  Met dit nummer behaalde Gaynor de 3e plaats in de Nationale Hitparade.

 
Translate »
Share This