Vandaag viert Glenn Medeiros zijn 52e verjaardag. Gefeliciteerd! Je kent de Amerikaanse zanger vooral van die ene oorwurm  ‘Nothing’s gonna change my love for you’.  Het liedje werd geschreven door Michael Masser en Gerry Goffin. Madeiros werd geboren in Hawaii, waar op de middelbare school zijn talenten als zanger werden ontdekt door zijn muziekleraar. Aangemoedigd door deze leraar deed Medeiros in 1986 mee aan een talentenjacht. Hij koos een cover uit 1985 van George Benson om te zingen: ‘Nothing’s gonna change my love for you’!  Hij won de eerste prijs: 500 dollar en de kans om het nummer professioneel op te nemen.

Dat geschiedde. Op Hawaii werd Glenn al snel een ster en zijn nummer werd volop gedraaid op de radio. Daar had het verhaal kunnen eindigen, maar: een DJ van het Amerikaanse vasteland pikte het nummer op, wist het liedje op de playlist van een groot radiostation te krijgen en zo groeide ‘Nothing’s gonna change my love you’ uit tot een hit in Amerika. Een jaar later was Europa aan de beurt en ook Nederland ging overstag. ‘Nothing’s gonna change my love for you’ werd een nummer 1 hit. Daarna volgde nog een top 10 succes met ‘Long and losting love’ en ook ‘She ain’t worth it’ met Bobby Brown (1990) was een internationale hit.

In de tweede helft van de jaren 90 ging hij geschiedenis studeren aan de universiteit van Hawaï. Hij trouwde en werkt sinds 2004 als leraar op Hawaï. De muziek schoof hij niet helemaal aan de kant:  hij trad daarna nog regelmatig op in het Hale Koa Hotel in Waikiki.

 
Translate »
Share This