• Twitter
  • Facebook
Credits: CBS Television, Wikipedia

De Amerikaans soulzangeres verwierf al in de vroege jaren zestig faam met haar band The Pips. Maar de grootste successen komen, wanneer de soullegende tekent bij Motown. Tot de Amerikaanse hits van de groep behoorden ‘I Heard It Through the Grapevine’, ‘If I Were Your Woman’ en ‘Neither One of Us’.  De overstap naar Buddah Records bracht het succes voor Gladys ook naar Nederland.

In het midden van de jaren zeventig piekte de populariteit van de groep met o.a. met hits in de Nederlandse Top Veertig als ‘Midnight Train to Georgia’, ‘Baby, Don`t Change Your Mind’ en ‘Home is where the heart is’. Die laatste bereikte de 17e plaats in de Nationale Hitparade.

Van 1978 tot 1980 was de groep overigens niet meer “still together”. In die periode mochten Gladys Knight en The Pips geen gezamenlijke platen opnemen, vanwege problemen met contracten. Ze mochten echter wel samen optreden. In deze periode bracht Gladys Knight twee soloplaten uit en verschenen er ook twee albums van The Pips. In 1980 mocht de groep weer samen platen opnemen en tekenden ze bij Columbia Records.

 
Translate »
Share This