• Twitter
  • Facebook
Foto: Paul Schumach, Wikipedia

24 september 1942 was de geboortedag van Gerry Marsden. Hij werd bekend als de frontman van Gerry and the Pacemakers.  De groep ontstond in 1959 en heette oorspronkelijk Gerry Marsden and the Mars Bars. Maar: toen Mars Incorporated bezwaar aantekende tegen die naam, veranderden ze die noodgedwongen en zo werd het Gerry and the Pacemakers.  Ook zijn broer Fred maakte deel uit van de groep: hij was de drummer. In 1962 kregen Gerry & the Pacemakers een contract aangeboden bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles.

Ze kregen hits als “Ferry cross the Mersey” (1964/65) en “Don’t let the sun catch you crying” (1964). Het nummer “You’ll Never Walk Alone” (1963) van Rodgers & Hammerstein, dat indruk had gemaakt op Marsden nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. In o.a. Engeland bereikte het de eerste plaats.  Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het clublied van Liverpool.   Tijdens iedere wedstrijd zingen de fans het nummer. Tegenwoordig zijn de woorden “You’ll Never Walk Alone” opgenomen in het clublogo.

Hun nummer “Ferry cross the Mersey” bereikte in 1989 opnieuw de hitlijsten nadat een nieuwe versie ervan werd uitgebracht als eerbetoon aan de slachtoffers van de Hillsboroughramp met medewerking van de uit Liverpool afkomstige artiesten The Christians, Holly Johnson, Paul McCartney en Stock, Aitken & Waterman. Deze versie bleef 3 weken op nummer 1 staan in de Britse hitlijsten. Gerry and the Pacemakers waren toen al jaren uit elkaar. De groep stopte in oktober 1966. Gerry Marsden overleed in januari, na een kortziekbed, aan een infectie aan zijn hart.  Hij werd 78 jaar.

 
Translate »
Share This