Een gevalletje van geweldig veel geluk! Dat overkwam George McCrae in 1974, die vandaag zijn 76e verjaardag viert. Van harte! Eigenlijk had “Rock Your Baby” (1974) namelijk een hit moeten worden voor zijn vrouw Gwen McCrae. Zij was namelijk gevraagd door producers Robert Finch en Harry Casey (frontman KC & Sunshine Band) om het nummer in te komen zingen in de studio. Helaas: tijdens de opnamedag werd één van haar kinderen ziek en liet ze verstek gaan.

Om de opnametijd niet verloren te laten gaan, mocht manlief het nummer opnemen. Het bleek een wereldhit te zijn. “Rock Your Baby” voerde acht weken de Nederlandse Top Veertig aan en bereikte o.a.  ook de 1e plaats in België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Engeland én Amerika. Feitelijk was “Rock Your Baby” de eerste grote disco hit in de geschiedenis.

“Rock Your Baby” bleek ook de nummer 1 hit in de Veronica Top Veertig  te zijn op 31 augustus 1974: de dag dat het zendschip gedwongen haar uitzendingen moest staken. In 1976 zou ABBA één van haar grootste hits ooit scoren met “Dancing Queen”. Björn en Benny lieten zich voor het nummer inspireren door:. . . . . . “Rock Your Baby”. Na zijn wereldhit scoorde George nog eenmaal een top 10 hit in Nederland. Dat deed hij met “I Can`t Leave You Alone”.

 
Translate »
Share This