• Twitter
  • Facebook
Credits: Andrew Bossi, Wikipedia

Terug naar 18 maart 1978! Op deze dag ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Follow you, follow me’ van Genesis. Het nummer werd geschreven door Mike Rutherford, Phil Collins, Tony Banks en was hun eerste hit in deze Nederlandse hitlijst. In 1977 bestond Genesis nog maar uit 3 leden. (Mike, Phil en Tony) In 1975 verliet Peter Gabriel de band, (samen met Mike en Tony de oprichter van Genesis) gevolgd door Steve Hackett in 1977. Het daaropvolgende album van Genesis heette dan ook toepasselijk ‘…And Then There Were Three…’ (1978)

Het album betekende een koerswijziging in de sound van de band. De progressieve rockmuziek werd ingeruild voor softrock. Het was ook de bedoeling een breder publiek te trekken, want voorheen was 95% van de fans van Genesis man.

Tony Banks zei over het nummer: “Het was ons enige nummer dat door de groep geschreven was. Mike speelde de riff, ik speelde vervolgens een aantal akkoorden en een melodielijn, en Phil zong eromheen. Het werkte goed als een simpel ding; het was goed zoals het was. Ik had net een simpele liefdestekst geschreven voor ‘Many Too Many’ en ik denk dat Mike hetzelfde wilde proberen. Misschien was ‘Follow You Follow Me’ net iets te banaal, maar ik ben eraan gewend geraakt. Ik denk dat wij het veel makkelijker vonden om lange verhalen te schrijven dan simpele liefdesliedjes.” De single van Genesis behaalde de 9e plaats in de Nationale Hitparade.

 
Translate »
Share This