Vandaag blaast Gary Kemp 59 kaarsjes uit. Hij maakte deel uit van de Britse band Spandau Ballet, die in de jaren tachtig één van de populairste bands was. Hij schreef de meeste songs voor de groep, zoals “To Cut a Long Story Short”, “True”, “Gold”, “Chant No. 1 (I Don’t Need This Pressure On)” en “Only When You Leave”. Zijn broer Martin Kemp speelde basgitaar in de band. Spandau gold destijds als een van de kopstukken van de New romantic-scene. (een reactie op het rauwe realisme van de punk)

Op 9 jarige leeftijd speelde Gary (samen met zijn broer) in de speelfilm Hide & Seek. Maar muziek trok hem meer: in zijn middelbare schooltijd formeerde hij het bandje The Cut met schoolvrienden. Later veranderde de groepsnaam in Makers and the Gentry om uiteindelijk getransformeerd te worden tot Spandau Ballet. De groep brak in 1983 definitief door met de singles “True” en “Gold”.

In 1990 gaat Spandau Ballet uit elkaar; weliswaar niet officieel, maar toch. De band heeft dan meer dan twintig miljoen platen verkocht. Gary Kemp richt zich daarna vooral op acteer werk. Zo speelde hij onder andere ook nog in de film The Bodyguard met Whitney Houston en Kevin Costner en in de TV serie Lewis.

 

 

 
Translate »
Share This