Op 21 juni 1975 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Long hot summer’ van Galaxy-lin. Robbie van Leeuwen schreef én produceerde de track. De band werd opgericht in 1973 door diezelfde Robbie, die eerder grote successen beleefde met de Motions en Shocking Blue. Zanger was Rudy Bennett, die ook afkomstig was uit de Motions. De groep Galaxy-Lin bestond verder uit Dick Remelink  (fluit en saxofoon), Hugo van Haastert   (mandoline), Peter Rijnvis (drums) en Peter Wassenaar  (basgitaar). Galaxy-Lin werd gecontracteerd bij Polydor, en staat In Voorburg in het voorprogramma van Roxy Music en The Who!  doet optredens in Duitsland, België en Frankrijk.

Galaxy-Lin heeft twee albums uitgebracht. De eerste plaat is uitgebracht in 1974 en heeft dezelfde naam als de band. Alle nummers op dit album zijn geschreven en geproduceerd door Robbie van Leeuwen. Hij schreef ook de nummers van het tweede album ‘G’, behalve ‘Hunting song’, dat geschreven is door de Britse folkrock band Pentangle. Van dit album zijn twee singles verschenen, waaronder ‘Long hot summer’, dat de 16e plaats bereikte in de Nederlandse Top Veertig. Galaxy-Lin doet in zijn korte bestaan optredens in Duitsland, België en Frankrijk.

De band werd opgeheven in 1976. Rudy Bennet is verder gegaan met Bea Willemstein als het duo Bennett en Bee, Robbie van Leeuwen startte zijn nieuwe project Mistral en Skip van Rooij ging naar The Buffoons. Ook de andere voormalige bandleden sloten zich aan bij een nieuwe band of gingen verder als solist.

 
Translate »
Share This