Heel Nederland is naarstig op zoek welke artiest met een ‘J’ als eerste letter, zal worden afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival. NPO`s DJ Timur heeft wel wat teweeg gebracht in zijn radioshow. Zijn de songfestival fans zo snel het idee van ‘eerst een goede popsong’ en dan de artiest erbij zoeken, al vergeten? Volgens het AD gaat de 27-jarige Jeangu Macrooy voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Volgens de krant is hen dat bevestigd ‘door zeer betrouwbare bronnen’.

Macrooy is geboren in Paramaribo sinds 2014 verhuisd naar Nederland. De sound van de singer-songwriter wordt omschreven als Engelstalige modern soul. Hij speelde o.a. op Lowlands en North Sea Jazz en kreeg twee Edison-nominaties. In 2018 werd het stijlicoon door het blad Esquire uitgeroepen tot best geklede man. Jeangu was meerdere keren te gast in De Wereld Draait Door. Ook zag je hem in The Passion (2018), waar hij de rol van Judas vertolkte.

Opvallend: van 30 april tot en met 19 mei heeft hij een gat in zijn theater tour……  Eerder gaf Jeangu al eens aan het Eurovisie Songfestival  ‘een mooi podium’ te vinden. Maar in De Wereld Draait Door ontkende de manager van Macrooy deelname zijn deelname. Tegenstrijdige berichten derhalve. AVROTROS heeft nog niet gereageerd.

 

 

 
Translate »
Share This