De naam van de zanger of zangeres die Nederland in mei op het Eurovisiesongfestival mag gaan vertegenwoordigen, begint met een J.  Tenminste: dat onthuld Timur Perlin, DJ van NPO Radio 2 vanochtend in zijn ochtendshow. Deze informatie zou hij uit zeer betrouwbare bron hebben, maar hij wil niet onthullen wie hem dat heeft toegefluisterd. “Dat is via-via-via”, zegt hij.  Na aandringen van zijn sidekick onthult Timur toch een tipje van de sluier: de voornaam van de Nederlandse inzending begint met de ‘J’.

De grootste kanshebber zou Joe Buck moeten zijn. Hem ken je van de TOP 40 hit ‘The Way You Take Time’.  Hij tekende nog niet zo lang een platencontract bij het label van Ilse DeLange. Haar rol bij het Eurovisie Songfestival is niet te onderschatten. Zij was vorig jaar ook diegene, die Duncan Laurence met ‘Arcade’ naar voren schoof in de selectiecommissie. Maar zojuist (zondagmiddag)  ontkent Joe, dat hij af zal reizen naar Rotterdam. Hij zegt: “Haha! My mentions were flooded with people thinking I’m doing Eurovision 2020. I am not! But I am releasing tons of music this year so I hope y’all care about that too.”

De ‘J’ kan ook niet staan voor Floor Jansen. Tegenover de Telegraaf zei de rockchick: “Ik heb er eerder niets over losgelaten, maar ik kan wel zeggen dat ik het niet dit jaar ga doen. Ik heb het veel te druk met de cd en de wereldtour van Nightwish. Ik vind het wel nog steeds een eer dat mensen mij het zouden toevertrouwen”.

Maar wie maakt dan kans? Joan Franka is uitgesloten, haar eerdere deelname met indianentooi was een fiasco. Jan Smit dan? Hij is echter één van de drie presentatoren van het Songfestival en lijkt daarom uitgesloten. Of?!  Andere namen van Nederlandse artiesten, waar je aan zou kunnen denken zij: Jaap Reesema, Janieck, Jeroen van der Boom, Jenny Lena, Julia Zahra of de Jeugd van Tegenwoordig.

De grootste kanshebbers zijn dan toch Jacqueline Govaert, Judy Blank, Joshua Nolet (frontman Chef Special, Jett Rebel en Jeangru Macrooy. Bovenal is Jim van der Zee favoriet! In 2018 won hij The Voice Of Holland, met Anouk als coach. Hij heeft beslist belangstelling, want de singer-songwriter stuurde vorig jaar het verdienstelijke nummer ‘I Do Believe It`s Time’ in naar de selectiecommissie van AVROTROS.

 

 

 
Translate »
Share This