• Twitter
  • Facebook

Froukje fantaseert er op los! Het nummer met de prikkelende titel  ‘Als ik God was’ is deze week de Megahit op NPO 3FM. Niet helemaal verrassend, want deze radiozender heeft een zwak voor Froukje. Met haar single ‘Zonder gezicht’, een samenwerking met S10, won Froukje vorig de jaar de Song van het Jaar op NPO 3FM.  Hoe kwam de kersverse ambassadeur voor de vrijheid op dit nummer?

Froukje: “Ik zag voor me hoe iemand aan het gebed zit voor het eten en chagrijnig door de oogleden kijkt. “God, waar ben je? Het gaat helemaal niet goed. De wereld gaat slecht, en ik ga ook slecht. Als ik god was, had ik het beter gedaan.” Dat vind ik een interessant concept: teleurstelling in je eigen god. En je kan het ook breder interpreteren, het gaat over de machteloosheid die je kunt voelen als gewone burger. Het is een beetje politiek.”

De videoclip is geregisseerd door Kay Lindhout. Daar wordt Froukje aanbeden door een lover , maar lang duurt het niet: ze wordt aan de kant wordt gezet voor een ander. “Dat was een idee van Kay. Het is een knipoog naar het artiestenbestaan, naar de zorg dat je als artiest niet meer relevant bent, dat er weer een nieuwe held door de mensen wordt gekozen.,” aldus de zangeres over de boodschap van de video, die net een ander inslag heeft. ‘Als Ik God Was’  is uitgebracht in eigen beheer.  Het is de eerste single van haar aanstaande debuutalbum. “Ik ben hem nu aan het afmaken. Ik durf niet te zeggen of het najaar wordt, of januari 2024, maar het duurt geen eeuwen meer,” aldus Froukje.

 
Translate »
Share This