Op 20 september 1975 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘I believe I’m gonna love you’ van Frank Sinatra. Het nummer werd geschreven door Gloria Sklerov en Harry Lloyd. De carrière van The Voice nam gestaag af in de seventies. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat Sinatra al in 1942 besloot een solo carrière te starten als zanger. Daarvoor maakte hij deel uit van de groep Hoboken Four en daarna zong hij bij de Tommy Dorsey Orchestra.

Frank tekende bij het grote label Columbia records en scoort o.a. met ‘All or nothing at all’, ‘Night and day’ en ‘White Christmas’. In de jaren ’50 kreeg Frank veel succes als acteur. Hij speelde onder meer in films als From here to eternity en The man with the golden arm.  In de jaren vijftig stapt hij vervolgens over naar het platenlabel Capitol Records om zijn zang carrière nieuw leven in te blazen. Met succes!  Hij maakt vele onsterfelijke nummers. Zoals ‘Love and marriage’ (1955) en ‘True love’ met Bing Crosby en Grace Kelly (1956).

In de jaren zestig volgen o.a. ‘Hello Dolly’ met Count Basie (1963), ‘It was a very good year’ (1965), ‘Stangers in the night’ (1966), ‘Something stupid’ met dochter Nancy Sinatra (1967) en ‘My way’(1968). In de jaren zeventig zou Frank Sinatra nog twee hits weten te scoren in Nederland. ‘Let me try again’ werd een hit in 1973 en deze Alarmschijf, ‘I believe i’m gonna love you’ in 1975.

Gloria Sklerov, die meeschreef aan deze song, werkte o.a. ook samen met Cher, Kenny Rogers, Frankie Laine, Peggy Lee, Vikki Carr, Anne Murray, Rita Coolidge, The Carpenters, Dusty Springfield, Dionne Warwick, Nana Mouskouri en The Cats.  Het lied ‘House for sale’ dat Sklerov ook samen met Harry Lloyd schreef, nam Peter Schoonhoven van EMI Music in 1973 mee naar Nederland, waarna het een hit werd in de versie van Lucifer onder leiding van Margriet Eshuijs. ‘I believe I’m gonna love you’ behaalde de 13e plaats in de Nationale Hitparade.

 
Translate »
Share This